Energieleverancier Nuon Vergelijk Nuon met andere Leveranciers

Het Nederlandse energiebedrijf Nuon is één van de grootste energieleveranciers van ons land. Het is een duurzaam bedrijf dat is ontstaan in 1994. Het bedrijf heeft een rijke geschiedenis van fusies en bestaat oorspronkelijk uit een fusie van vier bedrijven: PGEM, PEB Friesland, de Zuid-Gelderse Nutsbedrijven en de Veluwse Nutsbedrijven. De naam Nuon bestaat uit twee delen: Nu en On. Nu staat voor het soort bedrijf, namelijk een nutsbedrijf en On staat voor oost en noord, waar de meeste oorspronkelijke bedrijven die Nuon tot één geheel vormden bestonden. Tegenwoordig is Nuon onderdeel van het Zweedse bedrijf Vattenfal. Sinds 2013 staat het hoofdkantoor van Nuon in Amsterdam Zuidoost, ArenAgebied.

Geschiedenis Nuon

In 2002 werd Nuon Belgium opgericht en in 2004 treedt het bedrijf de energiemarkt in België toe. Ongeveer 9 jaar later waren er maar liefst 150 medewerkers en 550.000 aansluitingen voor gas en elektriciteit in België. In 2011 wordt het bedrijf verkocht aan het Italiaanse ENI. In 2007 waren er plannen om leverancier Essent samen te voegen met Nuon Nederland. Uiteindelijk leverde dit een tijdelijke bedrijfsnaam EssentNuon op. De twee bedrijven bleken apart van elkaar toch sterker te zijn dan samen. In 2009 werd Nuon Energy echter wel overgenomen door het Zweedse energiebedrijf Vattenfall die tevens actief was in landen als Polen en Duitsland.

Nuon vandaag

Toch lijdt het bedrijf in 2013 aan zware verliezen en Vattenfall maakt bekend het bedrijf op te splitsen in Scandinavisch deel en een deel voor de rest van Europa. Het Zweedse bedrijf besluit tevens om delen van het bedrijf in Europa te verkopen, waaronder Nederland. Tegenwoordig valt Nuon echter nog steeds onder het Zweedse bedrijf. Met circa 4.400 medewerkers bedient Nuon ongeveer twee miljoen klanten. Een voordelige en betrouwbare service en levering van schone energie staat daarbij voorop.

De ambitie van Nuon vandaag de dag is om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ze willen nog een stapje verder gaan dan alleen een verschil maken in de energiesector. Duurzaam en verantwoord ondernemen is dan ook het motto van het bedrijf. Hieronder vallen verschillende aspecten die het bedrijf nastreeft: duurzaam samenwerken, de dialoog aangaan, het naleven van gedragsnormen en maatschappelijk verantwoord handelen. Ook is Nuon betrokken bij verschillende maatschappelijke initiatieven, zoals hun eigen werkgelegenheidsprogramma Step2Work waarbij jongeren zonder startkwalificatie op de arbeidsmarkt of personen met een arbeidsbeperking een werkervaringsplaats krijgen bij het bedrijf. Daarnaast hebben ze de Nuon Foundation opgezet om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en steunen ze projecten als Stichting Giving Back, Opportunity in Bedrijf en JINC.

Contactinformatie van Nuon

Postadres: Postbus 40021 6803 HA Arnhem
Telefoon: 0900 – 0808 (0,10 ct. per minuut; bereikbaar ma t/m vr van 8.00 tot 20.00).
Telefoon (vanuit het buitenland): + 31 26 845 02 7
Website: www.nuon.nl
Facebook: https://www.facebook.com/nuon
Twitter: https://twitter.com/NuonWebcare