Nederlandse Energie Maatschappij

Nederlandse Energie Maatschappij De Goedkoopste Energieleverancier? Klik om te Vergelijken

De Nederlandse Energie Maatschappij kent u vast wel van de reclamespotjes met Natasja Froger en Maurice de Hond. De Nederlandse Energie Maatschappij geeft zelf aan dat zij de groote onafhankelijke energieleverancier van Nederland zijn. Dat klinkt veelbelovend.

Algemene informatie Nederlandse Energie Maatschappij

De Nederlandse Energie Maatschappij ( ook wel NLEnergie) is in 2005 opgericht. Al snel wist NLEnergie uit te groeien tot een serieuze speler op de Nederlandse Energie markt.

NLEnergie richt zich vooral op de kleinverbruikers. Het bedrijf levert stroom aan huishoudens in Nederland. De energieleverancier doet alleen aan levering. NLEnergie heeft geen mogelijkheid om zelf stroom op te wekken. NLEnergie handelt niet in energie derivaten.

Toch is NLEnergie bezig om uit te breiden om zo ook de energie aan de zakelijke markt te kunnen bieden. Deze plannen zijn in werking gesteld vanaf 2011. NLEnergie was een van de energieleveranciers die een bod op Oxxio had uitgebracht. Uiteindelijk werd Oxxio overgenomen door Eneco.

Kerncijfers

Op het moment heeft 4% van alle particulieren een aansluiting bij NLEnergie. Dit komt neer op ca. 275.00 aansluitingen. De meest recent bekendgemaakte omzetcijfers van NLEnergie dateren uit 2009. In het jaar 2009 had NLEnergie een omzet van 280 miljoen euro en een winst van 10 miljoen euro.

NLEnergie koopt al haar energie in bij waterkracht centrales. NLEnergie maakt verder geen informatie over de geleverde stroom en gas.

Sinds 2011 levert Dong Energy stroom en gas voor de klanten van NLEnergie. In Oktober 2010 tekende NLEnergie een zesjarig contract voor het leveren van gas en stroom in Nederland.

Voordelen op een rij

* 100% groene stroom.

* Scherpe tarieven voor vaste contracten.

* De grootste onafhankelijke energieleverancier van Nederland.

* Vaste klanten korting.

* Geen brede management laag.

* Alles op één factuur is mogelijk.

Contactinformatie Nederlandse Energie Maatschappij

Postadres: De Nederlandse Energie Maatschappij Afdeling Klantenservice Postbus 23064 3001 KB Rotterdam
Telefoon: 088 – 7307307
Facebook: Facebook.com/NLEnergie
Twitter: Twitter.com/NLEnergie
Website: www.nle.nl