Informatie over Essent Vergelijk Essent met andere Energieleveranciers

Energiemaatschappij Essent levert energie aan 2,5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland en België. Een groot deel van die energie produceert Essent zelf. Dit maakt hen tot de grootste producent van duurzame energie in Nederland. Essent helpt klanten ook beter met energie om te gaan. Ze bieden oplossingen voor een duurzaam en comfortabel leven.

Essent maakt deel uit van het internationale energieconcern RWE. RWE is een belangrijk energiebedrijf binnen Europa. RWE is actief bezig met de handel, opwekking, verkoop, transport en de levering van gas en elektriciteit.

Duurzame energie van Essent

Essent was de eerste energiemaatschappij die in 1995 duurzame energie aan klanten verkocht. Inmiddels is meer dan een derde van de geleverde stroom duurzaam opgewekt. Deze stroom komt bijvoorbeeld uit warmtekrachtcentrales en zonnecentrales. Essent produceert naast duurzame energie ook veel ‘grijze’ stroom.

Speciaal voor klanten

Via Essent ontvangen klanten korting op bepaalde energiebesparende producten. Wisselende acties helpen de energierekening te verlagen en het wooncomfort te verbeteren. Daarnaast heeft Essent verschillende adviestools beschikbaar, zoals bijvoorbeeld de BespaarCoach en de VerbruiksManager. Deze tools geven aan hoe de klant energie bespaart en bieden advies over de hoogte van het voorschotbedrag.

Klanten die zelf stroom produceren kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding door stroom aan Essent terug te leveren. Deze vergoeding wordt verrekend met de jaarrekening.

Klanttevredenheid

Volgens Essent is 95% van hun klanten tevreden over de energiemaatschappij en hun service. Dit blijkt uit maandelijks onderzoek van onderzoeksbureau TNS NIPO. Essent probeert de dienstverlening steeds te verbeteren de klant centraal te stellen. Ze geven op hun service de Goed Geregeld Garanties. Zo garanderen ze bijvoorbeeld dat ze altijd bereikbaar zijn en goed advies op maat geven.

Essent ontving verschillende awards voor hun service, klantvriendelijkheid en online dienstverlening. In 2013 kregen ze Het Gouden Oord award, omdat ze goed luisteren naar de klanten. April 2014 werd Essent.nl voor de vierde maal gekozen tot beste website in de energiewereld. Verder bleek uit onderzoek van klacht.nl dat Essent in 2014 in vergelijking met andere energiebedrijven, het beste omgaat met de klachten van klanten.

Mijn Essent

Klanten van Essent kunnen zich aanmelden voor Mijn Essent. Klanten vinden hier online
een overzicht van hun persoonlijke energiezaken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun gegevens checken en hun betalingen, maandelijks voorschotbedrag en jaarafrekening bekijken.

Contactgegevens van Essent

Adres hoofdkantoor:
Willemsplein 4
5211 AK Den Bosch

telefoonnummer:0900 1550 of voor zakelijke klanten 0900 1466
website: www.essent.nl