Enexis energieleverancier Klik hier om Energie te vergelijken

Enexis is een bedrijf dat voor de regio Noord-, Oost- en Zuid-Nederland het energienetwerk beheert en onderhoudt. Binnen het werkgebied dragen zij er zorg voor dat de stroom vanaf de energieleverancier op juiste en verantwoorde wijze verspreid wordt. Enexis verzorgt in deze hoedanigheid aan 2,6 miljoen klanten de stroomvoorziening. Het bedrijf beheert tevens de gasnetten van voornamelijk Noord- en Zuid-Nederland.

De aandelen van Enexis zijn niet beurs genoteerd, zij zijn in handen van Nederlandse gemeenten en provincies. Het bedrijf werkt volgens de zogenoemde Corporate Governance Code, ofwel ‘behoorlijk ondernemingsbestuur’. Deze code zorgt er voor dat het bestuur van Enexis op verantwoorde wijze geleid wordt. Daarbij hoort ook het afleggen van verantwoording richting de belanghebbenden, aandeelhouders, medewerkers, klanten en de maatschappij betreft het gevoerde en toekomstige beleid.

Innovatie bij Enexis

Enexis is daarnaast een innovatief bedrijf, waarbij ze altijd op zoek zijn naar manieren om de energie zo duurzaam mogelijk te ontwikkelen. Ze streven ernaar om samen met hun klanten toe te werken naar verantwoord energieverbruik en een schoon milieu. Hierbij kan men onder andere denken aan elektrische auto’s, het stimuleren van de productie van groen gas en decentralisatie van de energieopwekking. Doordat dit meer op lokaal niveau plaatsvindt, zullen er minder transportverliezen zijn. Daarnaast zal de overtollige energie niet meer verloren gaan.

Het vervangen van de huidige traditionele verbruiksmeter is een grootschalig project dat Enexis heeft opgestart. Alle huishoudens (en midden- en kleinbedrijven) in Nederland krijgen gedurende de komende jaren een ‘slimme meter’. De slimme meter verstrekt meer inzicht in het energieverbruik, waardoor besparen eenvoudiger wordt. Deze vernieuwde meter kan tevens elke twee maanden automatisch uitgelezen worden. Doordat de meter van betere kwaliteit is, zal de betrouwbaarheid ook verhogen. Er zijn overigens geen kosten verbonden aan de plaatsing van de slimme meter.

De service van Enexis

De klantenservice van Enexis bestaat uit twee aparte kanalen, te weten Klantenservice Consument en Klantenservice Zakelijk. Beide kanalen kunnen eenvoudig benaderd worden via het online contactformulier, de chat of gewoon telefonisch. De chat is geautomatiseerd waardoor algemene vragen gemakkelijk en snel beantwoord kunnen worden. Het melden van schade of klachten is tevens mogelijk middels het invullen van een online vragenlijst. Enexis is daarnaast actief op sociale media. Zo is het bedrijf te vinden op Twitter en Facebook. Via de Twitterpagina is direct contact met de klantenservice ook mogelijk.

Contact opnemen met Enexis

Telefoon (consumenten): 0900 7808700
Telefoon (zakelijk): 0900 1870
Twitter: https://twitter.com/Enexiswebcare
Facebook: http://www.facebook.com/EnexisBV
Website: www.enexis.nl