Electrabel

Energieleverancier Electrabel Vergelijk Electrabel met andere Energieleveranciers

Electrabel is een van de grotere energieleveranciers in Nederland. Mede daarom kan Electrabel scherpe prijzen aan haar klanten bieden. Misschien is een overstap naar Electrabel voor u een juiste keuze?

Algemene informatie Electrabel

Electrabel is onderdeel van GDF Suez en is de grootste producent van elektricteit in Nederland. Daarnaast is Electrabel naast de “grote drie” (Nuon, Essent en Eneco) de grootste energie leverancier in Nederland.

GDF Suez staat voor Gaz de France. Electrabel vind haar oosprong dus in Frankrijk. Een groot deel van de energie afkomstig van Electrabel is dan ook aardgas.

Electrabel levert vooral stroom aan grootzakelijke klanten maar ook als particulier kunt u een aansluiting krijgen via Electrabel.

Kerncijfers van Electrabel

Electrabel heeft zowel in Nederland als buiten Nederland stroom- en gascentrales. In 2010 had Electrabel een opwekkingscapiciteit van 64,4 GW. Een 6% stijging tegenover het jaar ervoor.

Electrabel/GDF Suez heeft zes elektriciteitscentrales in Nederland. De productiecapaciteit van deze centrales bedroegen bij elkaar in 2010 5.103 MW. Daarmee is GDF Suez/Electrabel de grootste elektriciteit producent van Nederland. 25% van alle geproduceerde stroom in Nederland is afkomstig van deze centrales.

Electrabel levert energie aan 12% van de grootzakelijke markt, 4% van de kleinzakelijke markt en 2.5% van de consumentenmarkt.

Voordelen op een rij

* Internationaal karakter.

* Een van de grootste energieleverancier.

* Electrabel kan zelf stroom opwekken en is daarmee meer onafhankelijk.

* Alles-in-een factuur mogelijk.

* Voorschotbedrag kan tussentijds worden aangepast.

* Electrabel behoort tot een van de goedkoopste energieleveranciers.

Contactinformatie Electrabel

Postadres Electrabel Nederland Retail bv, Postbus 554 8000 AN Zwolle
Telefoon: 0884446622
Twitter: https://twitter.com/ElectrabelN
Website: www.electrabel.nl