Netbeheerder Cogas Energie Vergelijken? Klik hier

Cogas is als ruim 45 jaar een onafhankelijk netbeheerder in het oosten van Nederland.
Het energiebedrijf wil samenwerken met andere partijen om een meer duurzame regio te creëren, waar mensen comfortabel kunnen leven, wonen en werken.

Aansluitingen via Cogas

Cogas verzorgt de aanleg van netwerken voor elektriciteit, gas en data. Ze zien er op toe dat deze netwerken constant optimaal functioneren en voldoen aan alle veiligheidseisen. Als particuliere of zakelijke afnemer van energie heeft u een aansluiting nodig. Deze aansluiting mag enkel door de netbeheerder worden aangelegd. De netbeheerder wordt per gebied door de overheid aangewezen. Voor veel gebieden in Twente is dit Cogas.

Energiemanagement

Cogas is een specialist in het inzetten moderne technologie voor energiebesparing, zoals bijvoorbeeld een slimme meter. Ze adviseren klanten hun over hoe ze efficiënter met energie om kunnen gaan. Ook helpen ze bedrijven om meer grip op hun energiekosten te krijgen. Ze bieden hiervoor verschillende middelen, zoals bijvoorbeeld elektrameters, gasmeters, tussenmeters, warmtemeters en watermeters. De meetdiensten van Cogas zijn geschikt voor allerlei branches.

Duurzame energie

Cogas investeert in duurzame energie. Ze zijn bij verschillende projecten betrokken die duurzame energieconcepten ontwikkelen en toepassen. Daarnaast ondersteunen ze klanten die zelf energie opwekken en het overschot terugleveren. Het overschot wordt verrekend met de energie die afgenomen wordt bij de energieleverancier. Het is alleen mogelijk energie terug te leveren als er een aansluiting op het net is.

Cogas heeft een stappenplan ontwikkeld om klanten op weg te helpen bij het zelf opwekken van duurzame energie. In dit plan komt ook het aanvragen van subsidies aan bod.

Online Magazine van Cogas

In het Cogas Magzine staan achtergrondartikelen en boeiende informatie over bijvoorbeeld energiebesparing en duurzaamheid. Cogas wil met die magazine duidelijk maken wat hun doelen zijn en waar ze zich mee bezig houden. Het Magazine is via de website te lezen.

Contactinformatie

Bezoekadres: Rohofstraat 83 7605 AT Almelo
Postadres: Postbus 71 7600 AB Almelo
Telefoon: 0546 – 836 666. Het kantoor is geopend van 8 tot 17 uur.
Website: www.cogas.nl